Bal 2 beter raken

A-FLEXX toppen van Frédéric Caudron
voor elk type biljarter

Initiatiefnemer Bert Walrecht heeft samen met Fleuren Biljart Service in Bergharen topeinden ontwikkeld met drie verschillende stijfheden. Vele proefmodellen werden geproduceerd en door Frédéric Caudron beoordeeld. Ook diverse andere topspelers werden geraadpleegd. Reeds 2,5 jaar werd er geïnvesteerd om het iedere biljarter naar de zin te maken. Omdat elke biljarter een andere afstoot heeft, was er niet één oplossing maar drie. Iedere speler kan nu een topeind kiezen die bij zijn stijl van biljarten hoort. De A-FLEXX toppen zijn geschikt voor alle spelsoorten.

Het aanspelen van bal 2, zeker als het op grote afstand is en met effect, geeft vaak problemen. Frédéric Caudron, de beste allrounder van de wereld verklaart:

”Bij het afstoten en juist raken van bal twee, is de stijfheid van het topeind van groot belang. Het is een persoonlijke smaak van de speler om te bepalen welke top het meest geschikt is.

Doel is om de bal beter te kunnen aanspelen” .Bij het afstoten maakt een normale houten top een flexibele beweging, die van invloed is op de looplijn van de bal. Hierdoor is het moeilijk om op vooral grotere afstand bal twee op de juiste en gewenste manier te raken. Om die flexibele beweging te verminderen is er in de A-FLEXX top een carbonvulling aangebracht, waarvan de hoeveelheid de stijfheid van de top bepaalt .De A-FLEXX toppen zijn in Nederland exclusief verkrijgbaar bij

Fleuren Biljart Service in Bergharen. Afspraak via 0487-542092. In België exclusief te verkrijgen via Thissen in Antwerpen en kijk voor meer informatie op: www.amusement.be. Vanzelfsprekend

zijn alle toppen in deze twee biljartvakhandels ook uit te proberen. Aangeraden wordt wel om je eigen onderstuk van de keu mee te brengen. Bert Walrecht, telefoon 06-53162800, is ook bereid om bij hem in Nijmegen biljartliefhebbers kennis te laten maken met de diverse mogelijkheden.

Walrecht: “De A-FLEXX toppen worden gemaakt met diverse Carbon vullingen in verschillende

maten en diameters”. Bestellen kan ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deze A-FLEXX toppen passen op de meeste houten schroefdraden. ”De houten schroefdraad van

de A-FLEXX top kan worden aangepast c.q. vervangen door een metalenschroefdraad”, aldus Walrecht.

Specificaties

- toppen van Canadees esdoornhout (maple wood)
- carbonvullingen, met verschillende maten en diameters
- 2 lengtes, namelijk 69 en 71 cm
- 2 diameters van 11,5 en 12 mm
- exact conisch
- standaard geleverd met gelaagde Caudron Soft pomerans.
- eventueel andere pomerans mogelijk
- € 134,95 voor de minst stijve A-FLEXX(1 rode punt)
- € 139,95 voor de middel stijveA-FLEXX (2 rode punten)
- € 144,95 voor de meest stijve A-FLEXX(3 rode punten)