Fleuren Biljart Service is een klein bedrijf, gespecialiseerd in levering, onderhoud en in- en verkoop van biljarts met alle daarbij behorende accessoires. Tot medio 2007 was Fleuren Biljart Service gevestigd in het rustieke stadje Batenburg, daarna volgde een verhuizing naar het huidige adres in Bergharen.

Batenburg ligt onder de rook van Wychen en Nijmegen in het land van Maas en Waal. Achter de dijk stroomt de Maas dromerig voorbij het plaatsje, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Fleuren Biljart Service ontstond uit de hobby van oprichter Theo Fleuren. Hij was zelf een verdienstelijk amateurbiljarter in Batenburg en directe omgeving en kocht, om te kunnen trainen, zelf een oud biljart. Omdat de banden en het laken van de speeltafel aan vervanging toe waren, reviseerde Theo het biljart zelf.

theo jan 01 pand 02


De manier waarop het biljart door Theo werd gereviseerd sloeg zo aan bij vrienden en kennissen, dat Theo al vlug meer tijd doorbracht bij uit elkaar gehaalde en te reviseren biljarttafels dan dat hij zelf speelde. Zijn kennis, handigheid en service breidden zich als een olievlek uit in het Land van Maas en Waal, Noord Brabant en de Betuwe. In 1981 besloot Theo daarom om zich volledig op Fleuren Biljart Service te gaan concentreren. Onder het motto "nooit verder springen dan de keu lang is", werkte Theo gestaag aan de geleidelijke groei vanuit de garage van zijn huis.

Langzaam maar zeker groeide Fleuren Biljart Service in de garage van Theo uit zijn voegen. Het ruimte probleem nam dusdanig grote vormen aan dat 1987 de volgende grote stap voor Fleuren Biljart Service genomen werd. Op een steenworp van Theo's huis werd het karakteristieke Boerenbond-gebouw van Batenbrug, gelegen aan de Stadswal aangekocht. Het pand werd ingericht als showroom en werkplaats.

laken 01 08 fleuren 0014


Vooral op de zaterdagen vonden veel klanten de weg naar Batenburg, want dan zijn reparaties over het algemeen klaar terwijl u wacht.

Theo werd op de zaterdagen en bij het plaatsen van biljarts veelvuldig geholpen door zijn schoonzoon Jan van Beuningen. In 2002 was Fleuren Biljart Service zo ver gegroeid dat Theo langzaam maar zeker begon te overwegen om een stapje terug te gaan doen. Jan gaf zijn baan op en concentreerde zich samen met zijn schoonvader vanaf dat moment op Fleuren Biljart Service. Jan nam steeds meer werk binnen Fleuren Biljart Service van Theo over. En hoewel Theo ook nu nog steeds bij zijn geesteskind betrokken is, werd de continuïteit gewaarborgd doordat Jan het bedrijf stukje bij beetje overnam. Daardoor bleef de service en flexibiliteit die Fleuren Biljart Service zo kenmerkt gehandhaafd.

De eendrachtige samenwerking van Theo Fleuren en Jan van Beuningen zorgde voor verdere groei van Fleuren Biljart Service. Zo zeer zelfs dat ook het karakteristieke Boerenbond-gebouw in Batenburg veel te klein werd. De oplossing was opnieuw een grote stap in het bestaan van Fleuren Biljart Service. Midden 2007 opende Jan een nieuwe showroom voor Fleuren Biljart Service in Bergharen aan de Dorpsstraat. Op het nieuw adres is het voor Jan nog beter mogelijk om de vele tevreden klanten van dienst te zijn.